fbpx

Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε συχνά “θέλω να πουλήσω κοσμήματα” αλλά δεν γνωρίζουν τον ιδανικότερο τρόπο να το κάνουν. Πολλές φορές η διαδικασία πώλησης των κοσμημάτων σας απαιτεί πολύ χρόνο και αρκετή ενέργεια. Δίοτι θα πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος αγοραστής στην αγορά χρυσού. Δίχως αμφιβολία η αγορά χρυσού παρουσιάζει έναν μεγάλο αριθμό αγοραστών, ωστόσο βασικό κριτήριο για σας παραμένει η εμπειρία και η σωστή εκτίμηση των κοσμημάτων σας. Αυτή μπορεί να εξασφαλισθεί μόνο εφόσον απευθυνθείτε σε επαγγελματίες.

Σημαντική παράμετρος σε αυτή την απόφαση φυσικά παραμένει ο συναισθηματικός δεσμός που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα σε σας και στα κοσμήματα σας. Λαμβάνοντας υπόψη τον παράγοντα αυτό αλλά και την ανάγκη κάποιων ανθρώπων να πουλήσουν κάτι τόσο πολύτιμο, σας παρουσιάζουμε βασικά κάποια κριτήρια που θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας. Με βάση αυτά θα αποκτήσετε μιαεικόνα για το που και σε ποιον θα γίνει η πώληση των κοσμημάτων σας.

1.Συναισθηματική αξία κατά την πώληση των κοσμημάτων σας

Η πώληση των μοναδικών κοσμημάτων σας, έχοντας συναισθηματική αξία και σημασία για σας, καλό είναι να γίνεται σε καταστήματα που μπορούν να εκτιμήσουν με σωστά κριτήρια τα κοσμήματα σας. Η αξία του κοσμήματος σε χρυσό ή όποιο άλλο πολύτιμο μέταλλο κατέχει τον σημαντικότερο ρόλο κατά την διαδικασία πώλησης των κοσμημάτων σας. Παρόλα αυτά θέλετε να αισθάνεστε πως ο αγοραστής σέβεται και εκτιμά με ακεραιότητα τα κοσμήματα σας. Καθώς αυτά φέρουν μια σημαντική ιστορία για σας θέλετε και αυτοί που θα τα αγοράσουν να δείξουν τον ανάλογο σεβασμό.

πώληση κοσμημάτων

2.Η πορεία των κοσμημάτων σας μετά την πώληση τους

Στην απόφαση και διαδικασία πώλησης των κοσμημάτων  πολλοί θέλουν να γνωρίζουν ποια θα είναι η πορεία των κοσμημάτων μετά την ολοκλήρωση της πώλησης τους. Τι πρόκειται να γίνουν στο μέλλον; Αυτό θεωρείται απόλυτα λογικό λαμβάνοντας κάνεις υπόψη το συναισθηματικό δέσιμο που έχουν με τα κοσμήματα τους, όπως αναφέραμε και παραπάνω. Ρωτήστε επομένως τα καταστήματα κατά την έρευνα αγοράς σας αν πρόκειται να λιώσουν τα κοσμήματα σας ή αν θα τα μεταπωλήσουν σε κάποιο κοσμηματοπώλη. Συνήθως στην αγορά χρυσού τα κοσμήματα εκτιμούνται αναφορικά με το βάρος στους σε χρυσό καθώς πρόκειται να πάνε για λιώσιμο.

Στην περίπτωση που τα κοσμήματα σας πρόκειται να πάνε για λιώσιμο μπορείτε να συζητήσετε με τον αγοραστή για τους πολύτιμους λίθους που έχουν. Μπορείτε να ζητήσετε να αφαιρεθούν προκειμένου να τους κρατήσετε ή να σας κάνει μια ξεχωριστή προσφορά για αυτούς. Οι πολύτιμοι λίθοι εμπίπτουν σε μια άλλη κατηγορία εκτίμησης  για την όποια μπορούν να σας ενημερώσουν στα καταστήματα αγοράς χρυσού.

πώληση κοσμημάτων

3.Εκτίμηση και αξία των κοσμημάτων σας

Κάθε κόσμημα φέρει ένα παρελθόν και μια ιστορία και για αυτό καλό είναι να επιλέξετε για την πώληση των δικών σας κοσμημάτων καταστήματα που θα τα εκτιμήσουν με καταρτισμένη γνώση αναφορικά με την αξία τους. Είναι σημαντικό ο επαγγελματίας με τον οποίο θα συνομιλήσετε να σας δημιουργήσει αισθήματα εμπιστοσύνης. Επίσης να έχει μια πολυετή εμπειρία στο χώρο των κοσμημάτων και στην αγορά χρυσού. Έτσι θα εκτιμήσει με ακρίβεια  τα κοσμήματα σας.

Φυσικά η αξία του μετάλλου παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο αλλά υπάρχουν στην αγορά και εκτιμητές που συμπεριλαμβάνουν στην αξία των κοσμημάτων το είδος του χρυσού που έχει ένα κόσμημα. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως  κοσμήματα vintage ή antique είναι παλιά χρυσά κοσμήματα εξαιρετικής ποιότητας. Antique κοσμήματα ονομάζονται τα κοσμήματα που κατασκευάστηκαν τουλάχιστον 100 χρόνια πριν. Ενώ vintage κοσμήματα είναι αυτά που έχουν κατασκευαστεί σε προηγούμενες δεκαετίες αλλά φέρουν μια διαχρονικότητα.

πώληση κοσμημάτων

Εν τέλει, λοιπόν, πριν ολοκληρώσετε την πώληση των κοσμημάτων σας κάντε μια ολοκληρωμένη έρευνα αγοράς. Βρείτε το κατάστημα που συνυπολογίζει στην αξία των κοσμημάτων σας όλα τα παραπάνω στοιχεία. Η πώληση των κοσμημάτων σας μπορεί να αποτελέσει μια έξυπνη κίνηση ειδικά στις σημερινές περιόδους. Αρκεί βέβαια να γίνει στο σωστό σημείο.

Αν λοιπόν θέλετε να πουλήσετε κοσμήματα, επισκεφτείτε ένα από τα καταστήματα της GoldSpot ή καλέστε μας για δωρεάν εκτίμηση