fbpx

Τα vintage κοσμήματα είναι κοσμήματα παλαιότερων ετών, εξαιρετικής ποιότητας και μεγάλης αξίας. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι επιλέγουν να επενδύσουν στην αγορά vintage κοσμημάτων. Αγοράζοντας τα ή πουλώντας τα ως μια έξυπνη και άμεση επένδυση. Η οικονομική κατάσταση των τελευταίων ετών ανέδειξε ακόμη περισσότερο τις αγοραπωλησίες μοναδικών κοσμημάτων. Έτσι, καθώς τα κοσμήματα είναι κομμάτια με μεγάλη εμπορική και συναισθηματική αξία, συγκεντρώσαμε όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για το πώς να πουλήσετε τα δικά σας.

Vintage κοσμήματα: μια σίγουρη επένδυση

Αρχικά, τα vintage κοσμήματα είναι κοσμήματα που κατασκευαστήκαν πριν πολλές δεκαετίες αλλά η αξία τους είναι αναλλοίωτη λόγο του σχεδιασμού τους αλλά και των πολύτιμων μετάλλων τους. Μια χρυσή η ασημένια αλυσίδα, για παράδειγμα, αν είναι πραγματικά εξαιρετικής ποιότητας μπορεί να φορεθεί από όλες τις ηλικίες και για όλες της περιστάσεις.

Πολλοί είναι οι λόγοι που όλο και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται στα vintage και μεταχειρισμένα κοσμήματα, όμως, οι λόγοι αυτοί δεν είναι μόνο οικονομικοί. Η μοναδικότητά τους αλλά και η νοσταλγία που κουβαλάνε τα μεταχειρισμένα, τα ρετρό και τα vintage κοσμήματα, κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις προτιμήσεις του κοινού. Αναμφισβήτητα, ζούμε στην εποχή της υπερκατανάλωσης, για αυτό η αγοροπωλησία ποιοτικών κοσμημάτων αποτελεί ιδανική κίνηση για επένδυση σε κάτι πραγματικά σπάνιο και μοναδικό. Τα είδη αυτά είναι αυθεντικά κομμάτια περασμένων δεκαετιών και βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Τις περισσότερες  φορές αποτελούν οικογενειακά κειμήλια τα όποια πολλοί θέλουν να πουλήσουν. Ενώ οι τιμές τους ποικίλουν ανάλογα με τη ζήτηση, τη σπανιότητα και την κατάστασή τους.

vintage κοσμήματα

Vintage κοσμήματα: αγορά και πώληση

Η τάση για αγορά και πώληση vintage κοσμημάτων στις μεγαλουπόλεις του εξωτερικού είναι κάτι που παρουσιάζει μόνιμα αυξητική κατεύθυνση. Έτσι και στην Αθήνα τα μαγαζιά που αγοράζουν και πωλούν vintage κοσμήματα αξίας αποτελούν τα κατάλληλα μέρη για όσους αναζητούν μοναδικούς θησαυρούς ή επιθυμούν να πουλήσουν τους δικούς τους. Δίνοντας με αυτό τον τρόπο την ευκαιρία  να αγοράζουν  κοσμήματα από luxury brands σε εξαιρετική κατάσταση.

Εμβληματικά κομμάτια που αποφασίσατε να πουλήσετε από τη προσωπική σας συλλογή τα οποία διαθέτουν πιστοποιητικό γνησιότητας μπορούν να εκτιμηθούν και να σας προσφέρουν ένα πραγματικά αξιόλογο ποσό. Ωστόσο για να πουλήσετε το προϊόν σας θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση. Να έχετε υπόψη σας πως κοσμήματα με φθορές και βλάβες που δεν μπορούν να μεταπωληθούν ως κοσμήματα. Αυτά έχουν αξία μόνο για το χρυσό ή όποιο άλλο μέταλλο περιέχουν και τις περισσότερες φορές οδηγούνται για λιώσιμο.

Η γνησιότητα τους καθώς και η τιμή τους προσδιορίζεται από τους έμπειρους επαγγελματίες που διαθέτουν πολυετή εμπειρία και ειδικευμένες γνώσεις στην αγορά κοσμημάτων. Αυτοί θα αξιολογήσουν τα κοσμήματα σας με σεβασμό στην συναισθηματική τους αξία αλλά και στην ιστορία που φέρουν. Η πώληση των κοσμημάτων σας μπορεί να σας ανταμείψει με ένα εξαιρετικά καλό χρηματικό ποσό. Ενώ συγχρόνως επιλέγεται να συμβάλλετε στον κύκλο αξιοποίηση των κοσμημάτων καθώς η εξόρυξη χρυσού αποτελεί μια δύσκολη διαδικασία και για το περιβάλλον.

vintage κοσμήματα

Παράγοντες που επηρεάζουν την πώληση vintage κοσμημάτων

Στην απόφαση σας να πουλήσετε τα κοσμήματα σας υπάρχουν κάποιοι βασικοί παράγοντες που καθορίζουν την τελική τους αξία. Αρχικά υπολογίζονται τα καράτια τους, είναι η μονάδα μέτρησης της καθαρότητας του χρυσού. Αν υπάρχουν πολύτιμοι λίθοι, όπως διαμάντια, αξιολογούνται επίσης. Στην συνέχεια το βάρος του μετάλλου, αν είναι χρυσό ή οποιοδήποτε άλλο πολύτιμο μέταλλο. Τέλος σημαντικός παράγοντας είναι η κατάσταση που βρίσκεται το κόσμημα. Όσο λιγότερες φθορές τόσο μεγαλύτερη η αξία του εφόσον πουληθεί ως κόσμημα. Η τιμή στην περίπτωση αυτή ορίζεται βάσει της γενικής εκτίμησης κοσμήματος και όχι μόνο βάσει το βάρος του σε χρυσό. Εάν θέλετε να πουλήσετε μόνο το χρυσό σας κόσμημα και όχι τους πολύτιμους λίθους του, τότε μπορείτε να ζητήσετε να αφαιρεθούν και να σας επιστραφούν.

Στην πώληση βέβαια vintage κοσμημάτων όπως και στην αγορά τους προσμετράτε ο παράγοντας του να ανήκει σε κάποιον επώνυμο οίκο αλλά και η τεχνική με την όποια έχει κατασκευαστεί. Η τελική τιμή επηρεάζεται από αυτούς τους παράγοντες. Για τον λόγο αυτό επιλέξτε προσεκτικά που θα πουλήσετε ή θα αγοράσετε vintage κοσμήματα. Κάντε μια ολοκληρωμένη έρευνα αγοράς και ενημερωθείτε για την αξία των κοσμημάτων σας. Στην συναλλαγή είναι απαραίτητη η αστυνομική σας ταυτότητα ή το διαβατήριο σας.

vintage κοσμήματα

Ολοκληρώνοντας να έχετε πάντα στο μυαλό σας πως κάθε κόσμημα είναι μοναδικό. Τα vintage κοσμήματα είναι κειμήλια, για τον λόγο αυτό η εκτίμησή τους απαιτεί εμπειρία και γνώσεις. Μονάχα οι κατάλληλοι επαγγελματίες θα σας ενημερώσουν για την πραγματική τους αξία. Προσφέροντας σας την καλύτερη προσφορά, από την όποια θα επωφεληθείτε πραγματικά!