fbpx

Τι είναι το Ασήμι-Αργυρός;

 

Ορισμός. Ασήμι: Σπάνιο βαρύ, μαλακό μέταλλο. Ανακαλύψτε τι είναι το ασήμι και ποια η αξία του στη συνέχεια.

Το ασήμι είναι ένα από τα πρώτα μέταλλα που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος. Ήταν γνωστό ήδη από την προϊστορική εποχή στους λαούς.

Διακοσμούσαν τα σπίτια τους και τα γέμιζαν αρχοντιά ,τοποθετώντας ασημένια αντικείμενα στη τραπεζαρία και στο μπουφέ. Ίσως να μην είναι τόσο διαχρονικά μα η αξία τους παραμένει αναλλοίωτη.

Η αξιολόγηση γίνεται από την έμπειρη ομάδα μας. Ελάτε σε ένα από τα πολυκαταστήματα μας  Αγοράς Χρυσού, πάντα με σεβασμό προς τα αντικείμενα σας.

 

Τι είναι το ασήμι και ποια η αξία του: Χαρακτηριστικά εκτίμησης για τα Ασημένια Σκεύη

 

Όταν μιλάμε για ασήμι, τότε η εκτίμηση γίνεται κυρίως με βάση την περιεκτικότητα. Μονάδα μέτρησης καθαρότητας του ασημιού είναι οι βαθμοί με κλίμακα των 1000. Οι βαθμοί υπάρχουν συνήθως σ’ ένα εμφανές σημείο με ειδική σφραγίδα (800°, 825°, 850°, 900°, 925°, 950° ).

Όσο περισσότεροι είναι οι βαθμοί τόσο πιο πολύτιμο είναι το αντικείμενο. Όταν δεν υπάρχει κάποια σφραγίδα συνηθίζεται να είναι επάργυρο, δηλαδή απλά ένα κομμάτι από μέταλλο που είναι επικαλυμμένο με άργυρο (ασήμι).

Άλλα κριτήρια εκτίμησης και αξιολόγησης είναι η χρονολογία κατασκευής ,το σχέδιο, το βάρος ,η κατάσταση στην οποία βρίσκεται και ο κατασκευαστής  (ή το brand) που έχει κατασκευαστεί.

Για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές το υπολογίζουμε με την ουγγιά [Σημ. 1] και τίθεται υπό διαπραγμάτευση, όπως και τα άλλα πολύτιμα μέταλλα στις διεθνείς χρηματαγορές.

Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερα άρθρα σχετικά με το χρυσό, το ασήμι και τα πολύτιμα μέταλλα στο blog μας