fbpx

Αναρωτιέστε πώς μπορείτε να εντάξετε τα πολύτιμα αντικείμενα σας για ενέχυρο ή στην αγορά χρυσού; Είναι λογικό να μην διαθέτετε όλες τις απαραίτητες γνώσεις. Για αυτό στο παρακάτω κείμενο θα ενημερωθείτε αναλυτικά για όλη την διαδικασία. Τα ενεχυροδανειστήρια λειτουργούν  με σκοπό να προσφέρουν βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη για άμεσα μετρητά αλλά φυσικά και για το εμπορικό κέρδος. Με την διαδικασία αυτή έχετε την δυνατότητα να πουλήσετε αντικείμενα αξίας ή να τα θέσετε σε ενεχυρίαση προκειμένου να αποκτήσετε έγκυρα και γρήγορα μετρητά.

Ενέχυρο και  αγορά χρυσού: μάθετε όλη την διαδικασία

Ξεκινώντας, η ενεχυρίαση είναι μια διαδικασία που δίνει τη δυνατότητα απόκτησης μετρητών χωρίς να χρειαστεί να πουλήσετε τα πολύτιμα κοσμήματα και αντικείμενά σας. Αφήνετε το αντικείμενο σας ως ενέχυρο στο κατάστημα ενεχυροδανεισμού που έχετε επιλέξει. Μετέπειτα παίρνετε το ποσό που αντιστοιχεί στην αξία του αντικειμένου. Σας δίνετε το δικαίωμα επαναγοράς των αντικειμένων που έχετε δώσει ως ενέχυρο στο μέλλον μέσα σε μία ορισμένη προθεσμία και τιμή.

Όταν λήξει το συμφωνημένο χρονικό διάστημα επιστρέφετε το ποσό που έχετε λάβει μαζί με την προμήθεια που κρατάει το κατάστημα. Τότε παίρνετε πίσω το πολύτιμο αντικείμενο σας. Το ποσό της προμήθειας έχει συμφωνηθεί από την αρχή.

Στην αγορά χρυσού θα βρείτε αρκετά μαγαζιά τα οποία εγγυούνται  τη φύλαξη των πολύτιμων αντικειμένων σας σε χώρους με μεγάλη ασφάλεια μέχρι την στιγμή που θα τα παραλάβετε πίσω. Σημαντικό είναι το κατάστημα που θα επιλέξετε να επιδείξει τον ανάλογο σεβασμό στα αντικείμενα σας. Διότι αυτά έχουν συναισθηματική αξία για σας.  Έμπειροι εκτιμητές  θα εκτιμήσουν τα κοσμήματα και αντικείμενα σας. Θα σας ενημερώσουν για την αξία τους, δίνοντας σας την ιδανικότερη προσφορά.

Η ενεχυρίαση πραγματοποιείται με τα εξής πολύτιμα αντικείμενα: χρυσά κοσμήματα με ή χωρίς πολύτιμους λίθους, διαμάντια, επώνυμα κοσμήματα  και ρολόγια, χρυσά αντικείμενα, χρυσές λίρες, νομίσματα, ασημένια κοσμήματα και σκεύη.

ενέχυρο

Τέλος, να έχετε στο μυαλό σας ότι οι τιμές στο ενέχυρο και στην αγορά χρυσού καθορίζονται με βάση τις ημερήσιες παγκόσμιες τιμές του χρηματιστηρίου του χρυσού. Ενώ τα καράτια του κοσμήματος ή του αντικειμένου, το βάρος του και τους πολύτιμους λίθους αν αυτό διαθέτει, αποτελούν τους σημαντικότερους παράγοντες καθορισμού της αξίας τους.

 

Σύμβαση για ενέχυρο στην αγορά χρυσού

Η σύμβαση ενεχύρου είναι ένα επίσημο συμβόλαιο που αναφέρονται αναλυτικά η αξία των πολυτίμων αντικείμενων σας, η ποσότητα αυτών και επιπλέον χαρακτηριστικά τους, όπως τα καράτια. Αναγράφεται επίσης, το ποσό που παίρνει ο πελάτης και το ποσό που οφείλει να επιστρέψει μετά από το συμφωνημένο χρονικό διάστημα. Η σύμβαση ή το ιδιωτικό συμφωνητικό διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Σε σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να αλλάξει εφόσον ζητηθεί παράταση από εκείνον.

ενέχυρο

 Δανεισμός με ενέχυρο

Η διαδικασία του ενέχυρου ήταν από τα παλαιότερα έτη μια διαδικασία συνήθης, άμεση και με διαφάνεια. Εφόσον βέβαια έχει επιδεχθεί το κατάλληλο κατάστημα. Πηγαίνετε στο κατάστημα το πολύτιμο αντικείμενο σας μαζί με κάποιο έγγραφο γνησιότητας, αν διαθέτετε, και οι έμπειροι επαγγελματίες θα το εκτιμήσουν με θεμέλιο την εμπιστοσύνη και τον επαγγελματισμό.

Τα ενεχυροδανειστήρια παραμένουν ιδιαίτερα χρήσιμα καθώς οι χρονοβόρες διαδικασίες των τραπεζών για την έκδοση των δανείων δεν διευκολύνουν τους πολίτες που έχουν άμεση ανάγκη από μετρητά. Το αντικείμενο που αφήνετε ως ενέχυρο αποτελεί την εξασφάλιση του ενεχυροδανειστή ότι δεν θα χάσει τα χρήματα του.

Ενώ εξαιρετικά σημαντικό είναι το κατάστημα που θα απευθυνθείτε να διαθέτει επίσημη κρατική άδεια. Ενώ σε περίπτωση συμφωνίας να έχετε μαζί σας την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριό σας.

 Τα βασικά βήματα της ενεχυρίασης και τι πρέπει να προσέξετε

Αρχικά επικοινωνείτε με το ενεχυροδανειστήριο που έχετε  επιλέξετε το οποίο  θα πρέπει να φέρει νόμιμη κρατική άδεια. Ορίζετε ένα ραντεβού και μετά γίνεται η εκτίμηση των αντικειμένων σας για να ενημερωθείτε για την αξία τους. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ξεκάθαρη επικοινωνία και εμπιστοσύνη. Στην συνέχεια συμφωνείτε για το τελικό ποσό του ενεχύρου και καταγράφεται η συναλλαγή στο επίσημο κρατικό βιβλίο. Γίνεται υπογραφή της σύμβασης για ενέχυρο με βάση την κρατική νομοθεσία και εσείς λαμβάνετε το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό.

ενέχυρο

Η φύλαξη των αντικειμένων σας είναι η εγγύηση ότι θα μπορείτε να τα πάρετε πίσω. Η εξασφάλιση της ασφάλειας τους αποτελεί εξαιρετικά σημαντικό σημείο. Για αυτό και ο δανειστής είναι υποχρεωμένος να σας εγγυηθεί την ύψιστη ασφάλεια αυτών.

 Συμπερασματικά το ενέχυρό ή και η πώληση των πολύτιμων αντικειμένων σας είναι μια συμφέρουσα επένδυση. Βασικός γνώμονας είναι η επιλογή ενός νόμιμου ενεχυροδανειστηρίου. Αυτό  θα εκτιμήσει αξιόπιστα τα αντικείμενα σας, προσφέροντας σας άμεσα και με διαφάνεια μετρητά.